Actualitzem el devocionari mòbil per a telèfons i tablets

El devocionari mòbil conté les oracions més habituals en català i llatí. S'han incorporat les tres noves lletanies incloses per voluntat de Papa Francesc.

Opus Dei - Actualitzem el devocionari mòbil per a telèfons i tabletsPortada del devocionari mòbil (ePub)

ePub ► Devocionari mòbil en format ePub (160 kb)
Mobi ► Devocionari mòbil en format MOBI (700 kb)

El devocionari mòbil conté una selecció breu d'oracions i devocions cristianes, i algunes fórmules doctrinals del Compendi del Catecisme de l'Església Catòlica. Cal dir que s’ha fet una selecció de les pregàries més conegudes, tal com es van utilitzant en la pietat popular i en les devocions litúrgiques, o en edicions dels bisbes de les diòcesis de llengua catalana. Hi ha alguns textos extrets de vells devocionaris, com els del Foment de Pietat Catalana. Alguns van ser traduïts d’originals, de vegades s’adaptaven a melodies conegudes, i s’ha conservat la qualitat literària que els van donar primeres figures de les lletres catalanes i àdhuc algun arcaisme.

Es compon de deu apartats: "Oracions comunes", "Santíssima Trinitat", "Adoració eucarística", "Esperit Sant", "Mare de Déu", "Preparació de la Santa Missa", "Acció de gràcies després de la Santa Missa", "Oració pels difunts", "Altres devocions", i "Algunes fórmules de doctrina catòlica".

El disseny l'ha realitzat l'Oficina de comunicació de la Prelatura de l'Opus Dei.

La navegació és intuïtiva: mitjançant un sistema de botons s'accedeix a les diferents seccions i es pot tornar a l'índex. En l'última pàgina de "Devocionari mòbil" hi ha també un botó per compartir per email amb altres persones.

Un smartphone amb el devocionari mòbilEspecificacions tècniques del devocionari mòbil

El Devocionari mòbil té format ePub, l'estàndard actual de la indústria editorial.

Hi ha aplicacions gratuïtes per llegir ePub en la major part dels smartphones i tablets. Per utilitzar-lo en un iPhone, iPod o iPad recomanem l'aplicació gratuïta d'Apple iBooks (enllaç per descarregar gratuïtament aquesta aplicació).

No està protegit per DRM per facilitar el seu ús en les més variades plataformes electròniques.

Es pot distribuir lliurement, però s'agraeix l'enllaç a la font (aquest article, per exemple).